Prao – praktik på Lillerud

Du som går på högstadiet åk.8 eller åk.9 och är intresserad av att börja på Lillerudsgymnasiet är välkommen hit för att göra din praktik! Du får prova på att sköta om våra olika djur och om du vill kan du också prova på att bo på skolan i ett av våra elevhem!

Det vanligaste är att våra praoelever kommer hit och är här en hel vecka och att de väljer att ”prova på lite av varje”:

  • en dag med korna
  • en dag med grisarna
  • en dag med sällskapsdjuren
  • en dag på travet (skolans travstall på Färjestad)
  • en dag hos ridhästarna
  • vi kan även erbjuda en dag ute på jordbruket beroende på säsong.

Om du exempelvis vill prova på att vara med på lektioner så får du naturligtvis det. Vi försöker tillgodose dina önskemål så långt vi kan, tyvärr kan du inte få vara i samma djurstall hela veckan.

Mat

Under din praovecka bjuder vi dig på maten. Du kan också få bo på vårt internat. Frukost, lunch, middag och kvällsfika ingår för dig som väljer att bo på skolan.

Kläder

Du får låna arbetskläder och skor. Har du egna arbetskläder eller ridkläder som du vill använda så får du det men, de måste vara nytvättade.

Schema

Veckan innan din praovecka skickar vi ut ett schema med exakta tider och var du ska vara de olika dagarna. Då får du även med ett brev med mer information.

När du kommer hit blir du mött i entrén av mig och får en rundvisning, arbetskläder, ett klädskåp, och nyckel till ett rum. Du får även träffa handledarna på de olika arbetsplatserna där du kommer att vara under veckan. Sen drar praon igång!

Tyvärr kan du inte ta med dig ditt djur (häst/hund) till skolan under praktikveckan.

SYV/PRAO-samordnare Jeanette Montgomery

jeanette.montgomery@lillerud.se

För mer information skicka e-post till prao@lillerud.se eller ring 054-840 809, 070-2585744