För att möta höstens behov av lärare söker vi nu

En lärare i djursjukvård
En lärare i lantbruk (maskin/växtodling)
En lärare i lantbruksdjur
En veterinär som har ca 20-40 procent undervisning och har hand om hälso- och sjukvård på skolans och djur och en mottagning för elevers och andras djur.
Här nedan kan du läsa om respektive tjänst:

 

Lärare i djursjukvård/djurvård

Lillerudsgymnasiet söker en lärare för undervisning i djursjukvård och kurser i sällskapsdjur på naturbruksprogrammet. Du kommer att ingå i ett arbetslag med ansvar för djurvårdsutbildningen. Din undervisning kommer att vara både teorilektioner och praktiska lektioner. Intresset för djursjukvård ökar bland våra elever och därför behöver vi utöka med fler lärare i ämnet. Du kommer också att samarbeta med skolans veterinär.

Vi vill att du som söker är väl utbildad inom ämnesområdet med stora kunskaper inom djursjukvård. Du kan vara djursjukskötare eller veterinär till exempel och helst även ha en lärarexamen. Du måste brinna för att förmedla dina kunskaper till våra elever på skolan. På Lillerud har vi sällskapsdjur, hästar, får, kor och grisar så du har stora möjligheter att skapa en rolig och lärorik undervisning. Förmodligen är du inte expert på alla djurslag men beskriv i ansökan var dina specialkunskaper finns.

Tjänsten är på 100 % tillsvidare ferietjänst.

Lärare lantbruk (maskin/växtodling)

Lillerudsgymnasiet söker lärare med inriktning mot maskiner och växtodling.  Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor i ett arbetslag som ansvarar för lantbruksutbildningen.

Skoljordbruket omfattar 320 hektar varav ca 25 procent ekologisk odling. Vi har en stor maskinpark med lantbrukets maskiner och redskap. För att alltid ha tillgång till senaste tekniken har skolan samarbete med olika företag och hyr varje säsong olika maskiner. På gården och jordbruket arbetar maskinförare och instruktörer som är delaktiga i utbildningen av våra elever. Samverkan mellan lärare och instruktörer är viktigt för att ge eleverna en bra utbildning.

Som lärare är du också med och planerar elevens APL och du har mycket kontakt med branschen och gör besök på APL-platserna samt olika studiebesök tillsammans med eleverna.

För mer information om jordbruket och driften, kontakta driftledare Kristian Fjellström, 070 -3283309.

Exempel på kurser som kan vara aktuella: Växtodling, lantbruksmaskiner, serviceteknik, fordon och redskap.

Vi vill att du som söker har stort engagemang och kunnande inom växtodling eller lantbruksmaskiner eller inom båda områdena. Beskriv dig själv och din inriktning i ansökan. Vi ser gärna att du är utbildad lantmästare eller agronom men du kan också vara lantbrukare själv med stort kunnande. Det krävs att du har mycket god samarbetsförmåga och sätter elevens utveckling i första rummet. Lärarexamen är meriterande, men alla med rätt fackkunskaper är välkomna att söka.

Tjänsten är på 100 % tillsvidare, men deltid kan vara möjligt. Undervisningen är i huvudsak koncentrerad till perioden oktober-april.

Lärare lantbruksdjur

Lillerudsgymnasiet söker lärare med inriktning mot lantbruksdjur.  Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor i ett arbetslag som ansvarar för lantbruksutbildningen.

Skoljordbruket omfattar 320 hektar varav ca 25 procent ekologisk odling.  Vi har 60 mjölkkor, 90 suggor och ca 25 får på gården. Som yrkeslärare på skolan har du tillgång till gården som undervisningsresurs och eleverna är delaktiga i den dagliga skötseln tillsammans med instruktörer och lärare. Det läggs stor vikt på samverkan mellan lärare och instruktörer för att ge eleverna en bra utbildning. Du jobbar både med elever som har stor erfarenhet av lantbruksdjur och elever med mindre erfarenhet.

Som lärare är du också med och planerar elevens APL och du har mycket kontakt med branschen och gör besök på APL-platserna.

Exempel på kurser som kan vara aktuella: Lantbruksdjur och lantbruksdjur specialisering, djurhållning, djuren i naturbruket.

Tjänsten är ett vikariat på 100 % fram till juni 2019 men deltid kan vara möjligt.

 

Veterinär med undervisning

Lillerudsgymnasiet söker en veterinär till både undervisning i djursjukvård och som gårdsveterinär till alla djur på Lillerud. Som veterinär kommer du arbeta med både förebyggande djurhälsovård och en del akuta omhändertaganden. Veterinären samarbetar med våra ansvariga i djurstallarna och planerar veterinärinsatser tillsammans.

Vi vill att du som söker är legitimerad veterinär och har ett stort engagemang och kunnande inom veterinärmedicin. Du måste också brinna för att förmedla dina kunskaper till eleverna på skolan. Du kommer att få en unik möjlighet att både vara praktiserande veterinär, jobba med många olika djur, och undervisa våra elever.

På skolan finns sällskapsdjur, hästar, får, kor och grisar, därför är det bra om du har kunskap om dessa olika djurslag. Eleverna har också med sig hundar. Förmodligen är du inte expert på allt men beskriv i ansökan var dina specialkunskaper finns.

Tjänsten är på 100 % tillsvidare semestertjänst.

 

Samtliga tjänster har tillträde 6 augusti 2018.

Kontaktpersoner:

Rektor Anders Westlund, 054-84 08 07, 070 386 67 40

Fackligt ombud: Anne Amundsson Walum (LR), Christoffer Bergsten (Lärarförbundet)

054-84 08 00

Ansökan märkt med den tjänst du är intresserad av (Lantbruk/växtodling, Veterinär, Djursjukvård, Lantbruksdjur) skickas senast 2018-05-03 till:

Lillerudsgymnasiet

Lillerud, 660 50  Vålberg

Eller gärna med e-post till gymnasiet@lillerud.se