HR-ansvarig

Lillerudsgymnasiet inrättar en ny tjänst som HR-ansvarig. Vi söker dig som har några års erfarenhet av en roll inom HR.

Om tjänsten
Lillerudsgymnasiet inrättar en ny tjänst som HR-ansvarig. Vi söker dig som har några års erfarenhet av en roll inom HR och som nu vill ta nästa steg i din karriär och utveckla HR-området på Lillerudsgymnasiet. Du kommer att jobba verksamhetsnära och inom hela HR-området. För dig som är intresserad av en roll som chef finns även möjligheten att ansvara för en mindre personalgrupp inom administration och kök.

Som HR-ansvarig arbetar du nära skolans ledning och stöttar chefer i samtliga personalrelaterade frågor. Arbetet är varierande och brett, men ger också möjlighet till fördjupning inom vissa områden. Du har processansvar och förankrar ditt arbete väl i organisationen.

Dina arbetsuppgifter innefattar att:

  • tillsammans med ledningen bibehålla och utveckla en god arbetsmiljö för skolans elever och personal,
  • vara arbetsrättsligt stöd och företräda arbetsgivaren i fackliga förhandlingar,
  • säkerställa att vi följer lagar och regler inom HR-området,
  • administrera och driva löneprocessen,
  • hantera rehabiliteringsprocesser och kontakt med företagshälsan,
  • bistå vid rekrytering av personal,
  • delta i planering av kompetensutveckling samt introduktionsutbildning för nyanställda.

Som chef för administration och kök har du personalansvar, vilket innebär att du bland annat anordnar enhetsmöten, har medarbetarsamtal, ansvarar för din personals välmående och stöttar din personal i det vardagliga arbetet.

Omfattningen är 100 %. Tjänsten är tills vidare och vi tillämpar sex månaders provanställning.

Om dig
För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har en högskoleutbildning inom personal- och arbetslivsfrågor eller motsvarande. Du bör ha några års arbetslivserfarenhet av liknande roller. Arbetets karaktär kräver att du är flexibel och kan ta dig an brådskande uppgifter samtidigt som du driver andra frågor mer långsiktigt och strukturerat. Du är noggrann och systematisk.

Du trivs med att arbeta självständigt och har ett eget driv. Du är trygg i din person, inger förtroende och har ett professionellt förhållningsätt. Som person kan du beskriva dig som prestigelös, lyhörd och med ett positivt tankesätt. Vidare har du lätt för att kommunicera och skapa goda relationer. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och har goda kunskaper i Office-paketet.

Om oss
Lillerudsgymnasiet är ett naturbruksgymnasium strax väster om Karlstad. Vi har cirka 220 elever som läser inriktningar mot djurvård, hästhållning, lantbruk och naturvetenskap. Många av eleverna bor också på skolans elevhem under veckorna. Vi utbildar yrkeskunniga människor för en hållbar framtid. För den praktiska undervisningen har vi en stor anläggning med eget lantbruk, maskiner, djurstallar, ridhus, travstall, smådjurshus, hunddagis och veterinärmottagning. Vi är cirka 70 personer anställda och vi jobbar utifrån kärnvärden som att ta ansvar, visa omtanke och att jobba tillsammans.

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag:
24 juli 2020

Tillträdesdatum:
1 oktober eller enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter:
Skicka din ansökan med CV till info@lillerud.se

Kontaktperson:
Anders Westlund, rektor, mobil 070-386 67 40