Husdjursagronom, tillsvidare 100%

Vi söker en husdjursagronom för att arbeta med undervisning om lantbruksdjur i första hand. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor i ett arbetslag som ansvarar för lantbruksutbildningen.

Om tjänsten
Vi söker en husdjursagronom för att arbeta med undervisning om lantbruksdjur i första hand. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor i ett arbetslag som ansvarar för lantbruksutbildningen. Eleverna läser naturbruksprogrammet på gymnasiet. Skoljordbruket omfattar 400 hektar växtodling i egen regi och vi har egna mjölkkor, grisar och får på gården.

Som yrkeslärare på skolan har du stor tillgång till gården som undervisningsresurs. På gården arbetar instruktörer som är delaktiga i utbildningen av våra elever. Samverkan mellan lärare, elever och ledning är omfattande och därför en av våra styrkor. Beslutsvägarna är korta.

Exempel på kurser där du kommer att undervisa är lantbruksdjur och lantbruksdjur specialisering, djurhållning, djuren i naturbruket och djurens biologi.

Omfattningen är på 100% men en lägre omfattning är möjlig efter överenskommelse.
Tjänsten är en tillsvidaretjänst med tillträde den 9 augusti 2021.

Om dig
Vi ser gärna att du har stort engagemang och kunnande inom området lantbruksdjur. Vi ser helst att du är utbildad till husdjursagronom eller lantmästare med stor kunskap och erfarenhet inom lantbruksdjur. Det krävs att du har god pedagogisk förmåga och sätter elevens utveckling i första rummet. Lärarexamen är meriterande, men alla med rätt fackkunskaper är välkomna att söka.

Om Lillerudsgymnasiet
På Lillerud studerar cirka 250 elever. På skolan bedriver vi gymnasieutbildning inom Naturbruksprogrammet med inriktningarna: hästhållning, djurvård, lantbruk och naturvetenskap. Lillerudsgymnasiet är en friskola med riksintag och ungefär 75 % av eleverna bor på skolans elevhem. Det skapar en härlig familjär känsla på skolan.

Lillerudsgymnasiet är vackert beläget 15 km väster om Karlstad. Vi har ett stort skoljordbruk samt kor, grisar, får och sällskapsdjur. Vi har också en komplett hästanläggning med två fina ridhus och inne på Färjestads travbana även ett travstall.

Vill du veta mer besök www.lillerud.se eller vår Facebooksida ”Lillerudsgymnasiet”.

Välkommen med din ansökan.

Ersättning
Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk.

Så ansöker du
Skicka ansökan märkt med ”Lantbruksdjur” till jobb@lillerud.se eller med vanlig post.

Sista ansökningsdag 2021-05-09.

Kontaktperson
Rektor Anders Westlund, anders.westlund@lillerud.se, 054-840807, 070-386 67 40

Fackliga representanter:
Anna Westlund, anna.westlund@lillerud.se (Lärarnas Riksförbund), 054-84 08 00
Christoffer Bergsten, christoffer.bergsten@lillerud.se (Lärarförbundet) 054-84 08 00