Lärare djurvård

Om tjänsten
Intresset för djurvård är stort bland våra elever och vi behöver utöka med fler lärare i ämnet.

Lillerudsgymnasiet söker nu en djurvårdslärare för undervisning i sällskapsdjurskurser på naturbruksprogrammet, men även biologi, djursjukvård och andra djurkurser kan bli aktuella. På Lillerud har vi många olika djurslag. Det är sällskapsdjur, hästar, får, kor, grisar och snart även ett hunddagis. Djuren finns här för undervisningens skull så du har stora möjligheter att skapa en praktisk och lärorik undervisning.

Du kommer att ingå i ett arbetslag med ansvar för djurvårdsutbildningen. Din undervisning kommer att vara både teoretiska och praktiska lektioner. En viktig resurs för din undervisning är skolans djurhus där sällskapsdjuren bor. I djurhuset jobbar djurskötare som fungerar som instruktörer i den praktiska undervisningen. Du kommer att samarbeta med djurskötarna men också med skolans egen veterinär.

Omfattningen är 100 % tillsvidare och det är en ferietjänst. Deltid kan vara en möjlighet. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Tillträde: 2020-08-10.

Om dig
Vi vill att du som söker är välutbildad inom ämnesområdet med stora kunskaper inom sällskapsdjur. Du kan till exempel vara djursjukskötare eller biolog med intresse för smådjur. Eller så har du kanske läst etologi och djurskydd på SLU. Exakt vilken grundutbildning du har spelar mindre roll. Förmodligen är du inte expert på alla djurslag men beskriv dig själv i ansökan och var dina specialkunskaper finns.

Lärarexamen är meriterande, men alla med rätt fackkunskaper är välkomna att söka. Vi ser att du har lätt att samarbeta med andra. Att du brinner för att förmedla dina kunskaper till våra elever på skolan och att du sätter elevens utveckling i första rummet.

Om Lillerud
Lillerudsgymnasiet är vackert beläget 15 km väster om Karlstad, och här studerar cirka 220 elever. Lillerudsgymnasiet är en friskola med riksintag. Ungefär 75 % av eleverna bor på skolans elevhem. Skolan bedriver gymnasieutbildning inom Naturbruksprogrammet med inriktningarna: Hästhållning, djurvård, lantbruk och naturvetenskap.

Lillerudsgymnasiet har ett stort skoljordbruk, inklusive ladugård och svinstall. Vi har en välutrustad hästanläggning samt ett travstall på Färjestads travbana. Vi har också en egen veterinär på skolan. Vi satsar också framåt med vårt nya hunddagis och vi planerar även att utöka kursutbudet med naturturism. Läs gärna mer på www.lillerud.se och följ oss på sociala medier.

Ersättning
Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk.

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2020-05-15.

Märk din ansökan med ”Djurvårdslärare”.
Ansökan skickas till: info@lillerud.se

Välkommen med din ansökan.

Kontakt
Anders Westlund anders.westlund@lillerud.se 054-84 08 07, 070-386 67 40
Fackligt ombud: Anna Westlund (LR), Christoffer Bergsten (Lärarförbundet) 054-84 08 00.