Lärare (maskin/växtodling)

Om tjänsten
Lillerudsgymnasiet söker en lärare med inriktning mot lantbruksmaskiner och växtodling.

Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor i ett arbetslag som ansvarar för lantbruksutbildningen. Eleverna läser det treåriga naturbruksprogrammet på gymnasiet. Exempel på kurser som du kan komma att undervisa i: Lantbruksmaskiner, serviceteknik, fordon och redskap samt naturbruk och växtodling.

Skoljordbruket på skolan omfattar 400 hektar växtodling i egen regi. Vi har en stor och modern maskinpark, verkstad, svetslokal med mera. Som yrkeslärare på skolan har du stor tillgång till gården som undervisningsresurs. På gården arbetar också instruktörer som är delaktiga i utbildningen av våra elever.

Omfattningen är 100 % tillsvidare och tjänsten är en ferietjänst. Deltid kan vara en möjlighet. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Tillträde: 2020-08-10.

Om dig
Vi vill att du som söker har stort engagemang och kunnande om lantbruksmaskiner och växtodling. Beskriv dig själv och din inriktning i ansökan. Vi ser gärna att du är utbildad till lantmästare eller agronom, men du kan också vara lantbrukare med stort kunnande.

Lärarexamen är meriterande, men alla med rätt fackkunskaper är välkomna att söka. Vi ser att du har lätt att samarbeta med andra. Att du brinner för att förmedla dina kunskaper till våra elever på skolan och att du sätter elevens utveckling i första rummet.

Om Lillerud
Lillerudsgymnasiet är vackert beläget 15 km väster om Karlstad, och här studerar cirka 220 elever. Lillerudsgymnasiet är en friskola med riksintag. Ungefär 75 % av eleverna bor på skolans elevhem. Skolan bedriver gymnasieutbildning inom Naturbruksprogrammet med inriktningarna: Hästhållning, djurvård, lantbruk och naturvetenskap.

Lillerudsgymnasiet har ett stort skoljordbruk, inklusive ladugård och svinstall. Vi har en välutrustad hästanläggning samt ett travstall på Färjestads travbana. Vi har också en egen veterinär på skolan. Vi satsar också framåt med vårt nya hunddagis och vi planerar även att utöka kursutbudet med naturturism. Läs gärna mer på www.lillerud.se och följ oss på sociala medier.

Ersättning

Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk.

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2020-05-15.

Märk din ansökan med ”Lantbrukslärare”.
Ansökan skickas till: info@lillerud.se

Välkommen med din ansökan.

Kontakt
Anders Westlund anders.westlund@lillerud.se 054-84 08 07, 070-386 67 40
Fackligt ombud: Anna Westlund (LR), Christoffer Bergsten (Lärarförbundet)

054-84 08 00.