Lärare, ridning, tillsvidare 100%

Som ridlärare hos oss arbetar du tillsammans med kollegor i ett arbetslag för hästutbildningen. Du kommer att utbilda elever och hästar i olika kurser, både teoretiskt och praktiskt.

Om tjänsten
Som ridlärare hos oss arbetar du tillsammans med kollegor i ett arbetslag för hästutbildningen. Du kommer att utbilda elever och hästar i olika kurser, både teoretiskt och praktiskt.

Hästutbildningen på Lillerud är treårig, med inriktning på ridning eller trav. Vi har också en Nationell idrottsutbildning i hoppning och dressyr (NIU). Intresset för våra utbildningar är stort, och ca 100 elever läser för närvarande på hästinriktningen. Vi har en fin hästanläggning och i ett lösdriftsstall föder vi upp unghästar av svenskt varmblod, i liten skala.

På gården arbetar instruktörer som är delaktiga i utbildningen av våra elever. Samverkan mellan lärare, elever och ledning är omfattande och därför en av våra styrkor samt att beslutsvägarna är korta.

Omfattningen är på 100% men en lägre omfattning är möjlig efter överenskommelse.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med tillträde den 9 augusti 2021.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad ridlärare, gärna SRLII eller högre och inriktad på både hopp och dressyr. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete på ridskola eller naturbruksgymnasium och viss vana vid unghästutbildning. God samarbetsförmåga och att kunna sätta elevens utveckling i första rummet ser vi som viktiga egenskaper.

Lärarexamen är meriterande.

Om Lillerudsgymnasiet
På Lillerud studerar cirka 250 elever. På skolan bedriver vi gymnasieutbildning inom Naturbruksprogrammet med inriktningarna: hästhållning, djurvård, lantbruk och naturvetenskap. Lillerudsgymnasiet är en friskola med riksintag och ungefär 75 % av eleverna bor på skolans elevhem. Det skapar en härlig familjär känsla på skolan.

Lillerudsgymnasiet är vackert beläget 15 km väster om Karlstad. Vi har ett stort skoljordbruk samt kor, grisar, får och sällskapsdjur. Vi har också en komplett hästanläggning med två fina ridhus och inne på Färjestads travbana även ett travstall.

Vill du veta mer besök www.lillerud.se eller vår Facebooksida ”Lillerudsgymnasiet”.

Välkommen med din ansökan.

Ersättning
Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk.

Så ansöker du
Skicka ansökan märkt med ”Ridlärare” till jobb@lillerud.se eller med vanlig post.

Sista ansökningsdag 2021-05-09.

Kontaktperson
Rektor Anders Westlund, anders.westlund@lillerud.se, 054-840807, 070-386 67 40

Fackliga representanter:
Anna Westlund, anna.westlund@lillerud.se (Lärarnas Riksförbund), 054-84 08 00
Christoffer Bergsten, christoffer.bergsten@lillerud.se (Lärarförbundet) 054-84 08 00