Hunddagis

Lilleruds hunddagis skiljer sig lite från andra dagis i och med att skolans elever är med i den dagliga verksamheten. Hundarna som går på dagis kommer därför också att vara en del av skolans verksamhet.

Välkommen att skicka in din ansökan om plats. Du kommer att bli kontaktad för ett första samtal och eventuell inskolning.

Välkommen till Lilleruds hunddagis!

Hjärtligt välkommen till Lilleruds hunddagis!

Öppettider
Dagiset är öppet mellan:   06.30-18.00
Tid för lämning, morgon:   06.30-09.00
Tid för hämtning, kväll:     15.30-18.00

Gruppdagis
Lilleruds hunddagis är ett gruppdagis och hunden kommer att dela box med två till tre hundar. Dagiset har nio boxar med plats för cirka 25-30 hundar.

Från sex månader
Valpar från sex månader är välkomna på dagis. I övrigt är hunden välkommen oavsett ålder så länge som den trivs och klarar av att vara på dagis.

Kastrerad och okastrerade hundar samt löptikar
Kastrerade hundar har företräde till dagisplats. Tikar som löper får ej vistas på dagiset under löpperioden.

Inskolning
Inskolningen sker genom att hunden börjar med att vara på dagis några timmar om dagen. Dagar och tider bestäms tillsammans med personalen och hundägaren. Perioden för inskolningen är mellan en till tre veckor och det är hunden och personalen som bestämmer takten. Under inskolningen utökas tiden och aktiviteterna för hunden. Under inskolningen avgör Lilleruds hunddagis om hunden passar för att vara på dagiset.

Cirka 25-30 hundar, två personal och elever
Lilleruds hunddagis drivs av Lillerudsgymnasiet och det är öppet både för externa kunder och personalen på Lillerud. På dagiset är två personal anställda. Förutom att dagiset drivs som ett vanligt hunddagis är det också en praktik- och utbildningsplats för våra elever på skolan.

Tillsammans med personalen kommer elever att regelbundet promenera och ta hand om hunden på dagis. Hunden kommer också att till viss del ingå i undervisningen till exempel när det gäller hantering och omvårdnad. Viss aktivering och enklare träning kommer också att ingå när hunden är på dagis.

Promenader och utevistelser
Dagen startar med att alla hundar väntas in och det här innebär att de flesta hundarna vilar.
När alla hundar har kommit delas hundarna in i grupper och går ut på promenad eller går till utehagen. Efter utevistelsen blir det vila och gos med personal och/eller elever. Alla promenader och utevistelse anpassas till individ, ålder och väder.

Hunden kommer att gå promenad med andra hundar och även vara ute i rasthage tillsammans med andra hundar. Vid utevistelse i hagen har hunden möjlighet att vara lös, träffa andra hundar och leka om den vill det. Personal är alltid med och hundarna lämnas aldrig ensamma i hagen.

Efter lunchmål och vila är det dags för dagens andra utevistelse. I slutet av dagen blir det återigen tid för vila och gos.

Vara med på lektioner
I vissa perioder kommer också hunden att ingå i lektionsverksamheten och det betyder att hunden är med på lektioner som omfattar hanteringen, så som kloklippning (i de som du som hundägare vill det) och pälsvård. Här kommer bland annat en hundfrisör att vara med i undervisningen.

Vissa hundar kan också komma att ingå i aktiveringsprojekt och enklare former av träning. Lektionerna kommer att ske i samband med aktiviteterna på förmiddag och eftermiddag. För tävlingshundar gäller att ägaren har rätten att förbehålla sig att hunden tränas av elever i hundens tävlingsgren.

Ansökan till Lilleruds Hunddagis

Dagisavgiften för heltid är: 2 800 kr (måndag till fredag)
Deltid 3 dagar/vecka är: 2 300 kr (fasta dagar)
Deltid 2 dagar/vecka är: 1 900 kr (fasta dagar)
Pris inskolning: 550 kr (engångsavgift)

Klicka på knappen och fyll i formuläret.

Du kommer sedan att bli kontaktad av Lillerud och tillsammans bestämmer vi en tid för en första träff.

Kontakt
Du når dagiset på: dagis@lillerud.se
Mobil: 073-055 77 57

Ansök om plats på Lilleruds Hunddagis