Att vara elev på Lillerudsgymnasiet

Elev

Lillerudsgymnasiet är ett modernt naturbruksgymnasium med yrkesutgångar mot lantbruk, hästhållning, djurvård och naturvetenskap. För dig som vill satsa inom ridsport finns Nationell Idrottsutbildning i hoppning och dressyr.

Att plugga i Karlstad innebär också att du har nära till många roliga saker. Alldeles utanför skolan går bussen till stan där det finns kultur, nöje, sport och shopping. Mellan stan och skolan finns dessutom Bergvik köpcenter.

På fritiden ordnar fritidsledarna en mängd aktiviteter. I Löfbergs Lila Arena spelas det hockey och Färjestad ligger alltid bra till för slutspel! Lillerudsgymnasiet är där och hejar! Shoppingresor för dig som behöver in till Hööks hästsport, Granngården eller Arken Zoo anordnas regelbundet. Simning, träning med egen häst, fysträning för dig själv, gemensamma hundpromenader, jägarskola, självförsvarskurser, måla, spökvandringar i november, fester, innebandy, hundkurser, clinics, skolkör, föreläsningar i olika ämnen, och så givetvis läxhjälp på olika nivåer i olika ämnen! Det bakas en hel del också i köket och på fritidskontoret, bullar, lussekatter, bröd , kladdkakor och annat gott till fikat.

Har du egna önskemål kan man diskutera med fritidsledarna om det går att ordna.

Här är en länk till visit Karlstad:

 http://visitkarlstad.se/sv