UF – Ung företagsamhet

Ung Företagsamhet ger elever möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Ämnet Entreprenörskap på Lillerudsgymnasiet står på tre fundament, den gröna näringen, med ett hållbart företagande samt med närproducerade varor eller tjänster. Ung Företagsamhet ger elever möjlighet att träna och utveckla sin förmåga till att vara företagsam, vilja anta utmaningar, att lösa problem och att vara kreativa. Allt för att ge en bättre bas att stå på inför sitt framtida entreprenörskap.

Eleverna ges möjlighet att forma en företagsidé och sedan pröva sin idé genom att driva ett UF-företag under ett läsår. Ung Företagsamhets koncept ger eleverna och deras företag möjlighet att delta i mässor, tävlingar och andra arrangemang. Du som elev deltar aktivt i alla moment och ges, förutom erfarenhet i att driva ett UF-företag, möjligheten att skapa dig ett nätverk i näringslivet.

Våra UF-lärare Per Mogren (förstelärare) Chriss Mellgren och Fredrik Lindberg undervisar, hjälper och stöttar eleverna i deras entreprenörskap. Deras arbete gav 2016 och 2017 Lillerudsgymnasiet bland annat utmärkelsen årets  UF-skola. (Foto: Simone Syversson, Enomis)