Hemundervisning och stängt internat

Regeringen har hållit en pressträff och rekommenderat alla gymnasieskolor att bedriva hem- och distansundervisning. Lillerud kommer att följa rekommendationen.

Inga lektioner och stängt internat
Från och med onsdag (18/3) kommer det därför inte att vara några lektioner på skolan. Vi kommer också att stänga internatet.
Vi vill att du som elev tar dig hem så fort som du har möjlighet. Idag eller imorgon. Stressa inte utan ta det i den takt som du kan lösa din hemtransport.

CSN-stödet
Du kommer att behålla ditt studiemedel under den här perioden.

Häst på skolan
Du som har häst på skolan och som har möjlighet att ta med den hem, gör det. Du som inte har möjlighet att ta hem din häst, du får ha kvar den på skolan.

APL
APL:en kommer att fungera som vanligt och det är upp till varje APL-värd att riskbedöma sin verksamhet och vida åtgärder. Så kolla med din APL-värd vad som gäller för dig.

Distansundervisning och fortsatta studier
Du kommer att få info om hur distansundervisningen kommer att fungera. Du kommer att gå i skolan ”som vanligt”, bara det att du inte kommer att vara på Lillerud.

Nationella proven
Vi vet i dagsläget inte vad som kommer att ske med de nationella proven. Besked kommer så fort vi vet hur det blir med proven.

Terminsavslutning och studenten
Vi vet heller ingenting om hur det kommer att gå med terminsavslutningen och studenten. Vi återkommer även här med info längre fram.

Tidsplan
I dagsläget finns ingen tidsplan för när undervisningen kan upptas igen på skolan. Vi kommer att följa utvecklingen och även där följa regeringens och folkhälsomyndighetens rekommendationer och beslut.
Vi kommer att gå ut med info löpande och så fort vi vet något nytt.

Ta hand om varandra!