Nya ägare

Lillerudsgymnasiet har fått nya ägare

Lilleruds naturbruksgymnasium utanför Karlstad är sedan 2003 en friskola och drivs som ett aktiebolag. Nu har företaget bytt ägare, man kan säga att det skett en generationsväxling. Det var dags för de tidigare ägarna att dra sig tillbaka då de redan gått i pension och inte längre arbetar på skolan.

De nya ägarna är Anders Westlund, Anders Rudolfsson, Kristian Fjellström och Linda Haraldsson. Kristian har varit delägare i flera år redan och är kvar. Dessa fyra personer arbetar på skolan och kliver nu fram och tar ansvar för att skolan ska utvecklas vidare in i framtiden.

-På Lillerud har det funnits lantbruksutbildning sedan 1892, i 130 år. Vår ambition är att det ska fortsätta minst lika länge till, alltså även långt efter oss, säger Anders Westlund.

-Vi känner stor stolthet och ödmjukhet inför denna uppgift, att driva och utveckla Lillerud framåt. Vi ska göra vårt bästa för att Lillerud ska vara en fantastisk skola, både för elever och medarbetare. I det korta perspektivet kommer det nog inte att märkas att skolan fått nya ägare. Läsåret rullar på som vanligt. På längre sikt kommer det förmodligen att märkas tydligare. Vi kommer in med ny energi och lite nya idéer som förhoppningsvis bidrar till en ännu bättre utbildning på sikt, säger Anders Westlund.

De nya ägarna kompletterar varandra bra kunskaps- och erfarenhetsmässigt, en bra blandning av teori och praktik. Precis som utbildningen på Lillerud.

Vilka är vi då?

Anders Westlund
Biologilärare sedan många år på Lillerud och skolans rektor 2015-2021. Han kommer att jobba vidare som lärare och blir även styrelsens ordförande.

Linda Haraldsson
Skolans ekonomichef sedan ett år tillbaka. Linda har arbetat som ekonomirådgivare i konsultbranschen innan hon kom till oss. Utbildad lantmästare. Ledamot i styrelsen.

Anders Rudolfsson
Arbetar som instruktör på skoljordbruket sedan flera år och fortsätter med det. Ledamot i styrelsen.

Kristian Fjellström
Jobbar som driftchef på Lillerud sedan mer än tio år tillbaka och fortsätter i den rollen framöver, och är styrelseledamot.