#snartbörjarskolan

Inför hösten!

Här följer lite information om vad som hänt på gården under sommaren. Nästa vecka får varje årskurs en ”egen” information under nyheter.

#snartärsommarlovetslut

 Hej alllihop!

Nu börjar det dra ihop sig till skolstart, den 15 augusti är det dags!

Sommaren har varit varm och torr vilket har påverkat oss en del eftersom Lillerudsgymnasiet bedriver lantbruk och hästhållning med egen gård.

Den torra sommaren har gjort att skörden inte blir så stor som normalt, gräset och spannmålet växer inte tillräckligt utan regn.

Djuren har mått bra ute på betena men märker också av att gräset inte växer så vi har fått stödutfodra en del.

I ladugården har personal och sommarvikarierande elever gjort ett ”hästjobb”, högtryckstvätten och skurborstar har använts flitigt!

17L har varit ute och tröskat och byggt på torken under en vecka på sommarlovet. De får en ledig höstvecka istället!

I djurhuset har det hänt lite grejer, bland annat har nu voljärer byggts så att fåglarna kan få komma ut. Dessutom har det påbörjats arbeten runt djurhuset för att kaniner och andra djur ska kunna vara ute på sommaren.

På hästanläggningen har det också jobbats. Under våren blev några hästar sjuka med rinnande näsor och hosta, vi har varit isolerade men inga fler hästar har blivit sjuka. Stallarna är tvättade som alltid på somrarna men nu också  desinficerade några gånger extra. Underhåll av hagar och stall har gjorts, i nya ridhuset är det nu färdigställt vid ingångarna.

En tråkig nyhet är att vår mycket charmiga och omtyckte häst Leo har galopperat vidare till himlen. Han blev 21 år och har sedan vi köpte honom 2004 aldrig varit halt. Med ålderns påverkan blev ett seninfäste dåligt och han blev halt några veckor in på betet.

På personalsidan får vi några nya ansikten till hösten, det är även lärare som kommer tillbaka till oss som jobbat på Lillerudsgymnasiet tidigare. En ny veterinär börjar den 1 september.

Vi är också glada att det är så många nya elever som vill satsa på ett yrke inom de gröna näringarna!

Med allt detta så ser vi fram emot #höstterminen2018

Nästa inlägg blir information om skolstarten, håll utkik på hemsida och facebook!”