Välkommen till Lillerud!

Upplev Lillerud

Lillerudsgymnasiet är ett modernt naturbruksgymnasium i Karlstads kommun med yrkesutgångar mot lantbruk, hästhållning, djurvård och naturvetenskap. För dig som vill satsa inom ridsport finns Nationell Idrottsutbildning i hoppning och dressyr.
Du får tre roliga gymnasieår med mycket arbete och studier!

Lillerudsgymnasiet är en friskola som grundades 1892. Idag går ca 220 elever på skolan.

Ungefär 75 % av eleverna bor på internat i något av våra elevhem som finns spridda över gården.

Lillerudsgymnasiet har ett eget skoljordbruk med mjölkkor, svin, får och växtodling.

För hästutbildningen finns en stor hästanläggning med två ridhus, lösdrift, skolstall och tre stall för de elever som vill ha med sig egen häst.

För travinriktningen har skolan ett eget stall på Färjestad travbana.

För djurvårdsinriktningen finns ett nybyggt djurhus med kaniner, gnagare, fåglar, fiskar och reptiler samt en mindre veterinärmottagning. Där finns också klassrum och grupprum.

Skolans matsal serverar goda luncher med närproducerade råvaror, till exempel kött från gårdens djur. Eleverna får matönskeveckor och på skolan finns ett matråd med kock och elever. När det är högtid eller fest  bidrar matsalen till lyckade arrangemang med sin fantastiska mat!

Skolan satsar på framtiden och utvecklar alla verksamheter, till exempel med hållbar utveckling,  moderna maskiner, pedagogisk utveckling, internationalisering och att stärka eleven inför kommande arbetsliv.

Det finns många möjligheter för dig som vill lära känna skolan. Att välja gymnasium kan vara svårt och därför har vi skapat tillfällen där du får uppleva Lillerud!

Gymnasieinformation – informationsdagar med studie- och yrkesvägledare, internatföreståndare, rektor och lärare samt elever från de olika inriktningarna visar dig runt och svarar på frågor.

Provapå-läger – under två dagar får du vara här och prova på den inriktning, häst (ridning eller trav), djurvård eller lantbruk. Du får sova över på ett av elevhemmen tillsammans med övriga deltagare och äta i vår matsal.

Prao – eftersom Lillerud är både skola och dessutom arbetsplats för bland annat djurskötare så har du möjlighet att komma hit och göra din prao här.

Skugga en elev – du har möjlighet att få följa med en elev under en dag i skolan.

Om du är intresserad av något av det här så får du mer information via länkarna till höger!