Välkommen till Lillerud!

Besök Lillerud

Är du osäker på vilket gymnasium du ska välja är du alltid välkommen till oss på Lillerud, det finns flera möjligheter för dig som vill lära känna skolan.

Prova-på-dag – du har möjlighet att få följa med en elev under en dag i skolan.
Öppet hus – informationsdagar med studie- och yrkesvägledare, internatföreståndare, rektor och lärare från de olika inriktningarna visar dig runt och svarar på frågor.

Lite om skolan

Lillerudsgymnasiet är en friskola som grundades 1892. Idag går ca 250 elever på skolan. Ungefär 75 % av eleverna bor på internat i något av våra elevhem som finns spridda över gården. Lillerudsgymnasiet har ett eget skoljordbruk med mjölkkor, svin, får och växtodling. I skolans matsal serveras goda luncher med närproducerade råvaror, till exempel kött från gårdens djur.

Att vara på Lillerud är som att vara på en gård samtidigt som du går i skolan. På skolan märker du tydligt av alla årstiderna. Varje årstid har sina egna rutiner i arbetet på gården. Lillerud är ett aktivt lantbruk med växtodling, mjölkkor, suggor, får, sällskapsdjur och hästar gör att du som elev är mitt i verkligheten samtidigt som du går i skolan.

För hästutbildningen finns en hästanläggning bestående av två ridhus, skolstall, lösdrift samt elevstall. För inriktning trav har skolan ett eget stall på Färjestad travbana.

För djurvårdsinriktningen finns ett nybyggt djurhus med kaniner, gnagare, fåglar, fiskar och reptiler samt en mindre veterinärmottagning.

Under varje inriktning kan du läsa mer detaljerad information om anläggningarna.