Vi söker nu lärare i djurvård, vikariat

Lillerudsgymnasiet söker en djurvårdslärare för undervisning i djurkurser på naturbruksprogrammet. En av våra djurvårdslärare ska vara föräldraledig och därför behöver vi anställa en vikarie. Ett ypperligt tillfälle att prova på läraryrket!

Du kommer att ingå i ett arbetslag med ansvar för djurvårdsinriktningen. Din undervisning kommer att vara både teoretiska och praktiska lektioner i följande kurser: Naturbruk, djurhållning, djuren i naturbruket, Biologi-naturbruk specialisering mot etologi och djurskydd, djur specialisering – etologi, träning och berikning samt arbete med APL.
Förutom teori i dessa kurser innefattar tjänsten undervisning i praktiskt arbete i svinhus och andra djuranläggningar, som djurhus med olika smådjur, hunddagis, fårhus, och ladugård (med hjälp av instruktörer). Även att besöka elever på APL (praktik) ingår i tjänsten.

En viktig resurs för din undervisning är skolans djurstallar där vi har en mängd olika djur. Där jobbar djurskötare som fungerar som instruktörer i den praktiska undervisningen. Du kommer också att samarbeta med skolans veterinär.

Vi vill att du som söker är väl utbildad inom ämnesområdet med stora kunskaper inom sällskapsdjur och lantbrukets djur. Du kan till exempel vara djursjukskötare eller biolog med intresse för smådjur. Eller du kanske läst Etologi och djurskydd på SLU. Exakt vilken grundutbildning du har spelar mindre roll men du måste brinna för att förmedla dina kunskaper till våra elever på skolan. På Lillerud har vi många olika djurslag. Det är sällskapsdjur, hästar, får, kor och grisar. Djuren finns här för undervisningens skull så du har stora möjligheter att skapa en praktisk och lärorik undervisning. Förmodligen är du inte expert på alla djurslag men beskriv dig själv i ansökan var dina specialkunskaper finns.

Det krävs att du har god samarbetsförmåga och sätter elevens utveckling i första rummet. Lärarexamen är meriterande, men alla med rätt fackkunskaper är välkomna att söka.

Tjänsten är ett vikariat på 100 % (ferietjänst) under perioden 1/12 2023 – 10/6 2024 samt på 50 % under höstterminen 2024, fram till januari 2025.

Tillträde:
1 december 2023

Kontaktpersoner:
Rektor Christer Flognfeldt 073-064 03 01
Fackligt ombud: Christoffer Bergsten, Jan Länsberg (Sveriges lärare) 054-84 08 00

Ansökan märkt ”Djurvårdslärare” skickas senast 2023-10-01 till:
Lillerudsgymnasiet, Lillerud, 664 94 Vålberg. Eller med E-post till jobb@lillerud.se